LU bibliotēka sadarbrībā ar KARGER – pasaulē pazīstamu zinātnisko izdevēju medicīnas un veselības nozarēs – organizē tīmekļseminārus par aktuālām tēmām dažādos pētniecības procesa posmos.

Tīmekļseminārs “Kā lemt par oriģinālmanuskripta (preprint) pieejamību un publikāciju atvērto piekļuvi” (How to Decide on Preprints and Open Access) 

Iespēja uzzināt vairāk par to, kāpēc un kur publiskot oriģinālmanuskriptu, kā orientēties un izvēlēties zinātnisko rezultātu publicēšanas modeļus, aplūkojot arī citas svarīgas nianses. Tīmekļsemināru vadīs Beta Beilija (Beth Bailey), speciāliste atvērtās zinātnes jautājumos KARGER izdevniecībā. 

Datums: otrdiena, 22. oktobris 

Laiks: 10.30-11.15 (~45min) 

Vieta: virtuālā telpa MS Teams platformā 

Tīmekļsemināra darba valoda: angļu 

Mērķauditorija: Latvijas augstāko izglītības iestāžu un zinātnisko institūciju personāls, pētnieki, doktorantūras studenti, kā arī ar zinātniskā darba koordinēšanu un atbalsta funkcijām saistītais personāls, informācijas speciālisti, bibliotekāri un citi interesenti. 

PIETEIKTIES


Tīmekļseminārs “Zinātnes komunikācija un atpazīstamības veicināšana” (Science Communication and Outreach) 

Iespēja uzzināt vairāk par veidiem, kā komunicēt plašāk par pētījuma rezultātiem un mazināt plaisu starp pētniecību un sabiedrību. Karger veido animācijas, aplādes un cita veida materiālus, lai padarītu publicētos pētījumus pieejamus auditorijai, kas nav akadēmiska (piemēram, finansētājiem, politikas veidotājiem, industriju pārtstāvjiem). Tīmekļsemināru vadīs stratēģisko projektu un produktu inovāciju vadītāja Mina Rousenova (Mina Roussenova) un komercoperāciju vadītājs Alasteirs Kuks (Alastair Cook)

Datums: trešdiena, 23. oktobris 

Laiks: 10.30-11.15 (~45min) 

Vieta: virtuālā telpa MS Teams platformā  

Tīmekļsemināra darba valoda: angļu 

Mērķauditorija: Latvijas augstāko izglītības iestāžu un zinātnisko institūciju personāls, pētnieki, doktorantūras studenti, kā arī ar zinātniskā darba koordinēšanu un atbalsta funkcijām saistītais personāls, zinātniskās komunikācijas speciālisti, informācijas speciālisti, bibliotekāri un citi interesenti. 

PIETEIKTIES

Tīmekļsemināri rīkoti Atvērtās piekļuves nedēļas 2024 ietvaros. 

Dalīties