No kreisās puses: LU bibliotēkas direktora vietniece, pētniece Mārīte Saviča, LU bibliotēkas eksperte Laura Kreigere-Liepiņa, LU bibliotēkas galvenais bibliotekārs Māris Pavlovs

27. septembrī Latvijas Universitātes (LU) Akadēmiskajā centrā notika Eiropas Zinātnieku nakts 2024 pasākums, kurā piedalījās arī LU bibliotēka, piedāvājot ieskatīties pergamentu un bibliotēkas retumu pasaulē pasākumā ,,No pergamentiem līdz digitāliem ekrāniem''.

Apmeklētājiem bija iespēja satikt bibliotēkas pētniekus un speciālistus, kuri iepazīstināja ar LU bibliotēkas krājumā glabātajiem retajiem izdevumiem. LU bibliotēkas direktora vietniece, pētniece Mārīte Saviča stāstīja par bibliotēkas krājumā glabātajiem pergamentiem. Savukārt LU bibliotēkas eksperte Laura Kreigere-Liepiņa klausītājus iepazīstināja ar pirmo grāmatu tapšanas vēsturi, sākot ar roku pārrakstītiem tekstiem, līdz pirmajām iespiestajām grāmatām.

Ikkatrs varēja iejusties pētnieka lomā kopā ar LU bibliotēkas galveno bibliotekāru Māri Pavlovu. Apmeklētāji uzzināja, kā apskatīt LU bibliotēkā digitalizēto retumu kolekcijas – attēlus ar krājumā glabātajiem pergamentiem un gravīrām, kā arī dažādas bibliotēkas speciālistu sagatavotās digitālās izstādes.

Mazākie pasākuma apmeklētāji varēja iepazīt seno izdevumu ilustrācijas un grāmatās veidotos iniciāļus.

Paldies visiem, kuri atnāca un piedalījās LU bibliotēkas rīkotajās aktivitātēs!

Uz tikšanos bibliotēkā!

Dalīties