LU lietotājiem līdz 2024. gada 31. oktobrim nodrošināta izmēģinājuma piekļuve kompānijas Nurimedia Korejas akadēmiskajām datubāzēm DBpia un KRpia.

DBpia datubāzē atrodami Korejas vadošās akadēmiskās sabiedrības izdotie žurnāli un raksti, kas aptver 8 jomas: humanitārās zinātnes, sociālās zinātnes, dabaszinātnes, inženierzinātnes, medicīnu, agronomiju/okeanogrāfiju/zivsaimniecību, mākslu/sportu un starpdisciplinārās studijas.

Kopā ietverti ap 4000 akadēmisko periodisko izdevumu un 3,5 miljoniem akadēmisko rakstu, no kuriem 800  iekļauti resursos, kas atbalsta Korejas citēšanas indeksu (KCI) un 70 iekļauti globālajās citēšanas datubāzēs, piemēram, SCIE, SCOPUS utt.

Piekļuve LU datortīklā pieejama šeit

KRpia ir klasiskā Korejas datubāze, kas aptver resursus no Korejas studijām līdz brīvajām mākslām, ieskaitot vēsturi, literatūru, kultūru. Piedāvā arī tādus papildu resursus kā terminu vārdnīcas un vēsturiskus ierakstus.

Piekļuve LU datortīklā pieejama šeit

Par attālinātās piekļuves iespējām abām datubāzēm jautāt bibliotekāram vai info-bibl@lu.lv

Ja vēlaties izveidot datubāzēs savu personīgo profilu, rakstīt uz e-pastu agnese.arabere@lu.lv

LU Bibliotēka aicina izteikt savu viedokli par Korejas akadēmiskajām datubāzēm DBpia un KRpia šeit vai sūtot atsauksmes uz e-pasta adresi info-bibl@lu.lv.

Dalīties