LU Bibliotēkas informācijas speciālists, Humanitāro zinātņu fakultātes doktorants Andrejs Daņiļins ar bijušo Valsts prezidentu Egīlu Levitu

No 13. līdz 16. jūnijam Jeila Universitātē (Ņūheivenā, ASV) notika 29. ikgadējā zinātniskā konference “The Baltic Way: Unity and Giving Aid”, kuru organizēja Baltijas studiju veicināšanas apvienība (“Association for the Advancement of Baltic Studies”, AABS).

Konferences uzmanības centrā bija Baltijas jūras reģions, Baltijas valstu solidaritāte, kā arī Baltijas tautu un kultūru loma pasaules mērogā. Tajā pulcējās Baltijas valstu pētnieki un sabiedriskie darbinieki no visas pasaules. Latviju konferencē pārstāvēja LU rektors, profesors Gundars Bērziņš, Latvijas Valsts prezidents (2019—2023) Egils Levits, kā arī LU pētnieki.

Savas doktorantūras ietvaros konferencē piedalījās arī LU Bibliotēkas informācijas speciālists Andrejs Daņiļins, kurš uzstājās ar referātu “The phenomenon of untranslatability in Russian translations of Aspazija” (“Nepārtulkojamības fenomens Aspazijas tulkojumos krievu valodā”). Dalību konferencē noteica Andreja vēlme izcelt Aspazijas daiļradi starptautiskā līmenī, jo ir atzīts, ka viņas poēziju ir sarežģīti atdzejot citās valodās.

Konferences laikā Andrejam bija iespēja apmeklēt arī Jeila Universitātes bibliotēku. Andrejs atzīst: “Man bija liels gods piedalīties šajā konferencē. Šī ir unikāla iespēja prezentēt savu pētījumu starptautiskā līmenī, kā arī iespēja atrast jaunus domubiedrus un dibināt zinātniskus kontaktus. Arī ceļojums uz ASV ir mans sens sapnis, kā rezultātā varēju būtiski paplašināt savu redzesloku. Jaunajiem pētniekiem, īpaši doktorantiem, kuri meklē starptautiskus kontaktus un kultūras apmaiņas iespējas, iesaku piedalīties AABS konferencēs. Pats noteikti turpināšu aktīvu sadarbību ar AABS un pateicos viņiem par izcilo konferenci”.

Konferences dalībniekiem un citiem Baltijas pētniekiem ir iespēja publicēt savu referātu tēzes rakstu krājumā “Journal of Baltic Studies”. Izdevums ir iekļauts datubāzē SCOPUS.

Dalīties