Izcilā botānikas un iedzimtības pētnieka, Latvijas Universitātes docenta (1935) un Jelgavas Lauksaimniecības akadēmijas ārkārtas profesora dabaszinātņu doktora Aleksandra Zāmeļa (1897-1943) privātbibliotēka pieejama Latvijas Universitātes (LU) Bibliotēkā.

A. Zāmeļa privātbibliotēka (95 eks.) iekļauta LU Bibliotēkas krājumā, papildinot Bibliotēkas krājumu gan ar jaunieguvumiem, gan papildus eksemplāriem.

Starp A. Zāmeļa privātbibliotēkas izdevumiem ir gan grāmatas, gan  turpinājumizdevumi angļu, latviešu, vācu un poļu valodā. Lasītājs gandrīz katrā izdevumā atradīs īpašuma ierakstu. Bibliotēkas krājums papildināts ar vairākiem interesantiem turpinājumizdevumiem, kurus vērts pieminēt sīkāk:

Acta Societatis Botanicorum Poloniae

Starptautisks žurnāls – vecākais Polijas Botāniķu biedrības izdotais zinātniskais žurnāls, kas tiek izdots kopš 1923. gada. Tas aptver visas botānikas jomas. Žurnāls piedāvā oriģinālus pētnieciskus rakstus un apskatus visās augu zinātnes jomās, tostarp par evolūciju, ekoloģiju, ģenētiku, augu struktūru un attīstību, fizioloģiju un bioķīmiju.

Berichte der Deutschen Botanischen Gesellschaft

Recenzēts zinātnisks žurnāls par augu bioloģiju, kas publicēts kopš 1883. gadā. Kopš 1988. gada publicēts kā Botanica Acta, bet 1999. gadā žurnāls izdots ar nosaukumu Plant Biology.

Genetics: a periodical record of investigations bearing on heredity and variation

Žurnāls Genetics, ko izdevusi Amerikas Ģenētikas biedrība, publicē augstas kvalitātes, oriģinālus pētījumus, kas sniedz jaunus atklājumus par aktuālām tēmām. Žurnāls publicē empīriskus pētījumus par organismiem, sākot no mikrobiem un pelēm un beidzot ar cilvēku, kā arī teorētiskus darbus. Žurnālā tiek publicēti arī apskati un  komentāri par aktuālām problēmām un  perspektīvi (vēsturiski) raksti, kā arī raksti, kas vērsti uz ģenētikas pētīšanu. LU Bibliotēkā žurnālam ir pieejams 1940. gadā komplekts.

Resumptio Genetica

Referatīvs žurnāls iznāk kopš 1924. gada Hāgā, Holandē. No 1931. gada Aleksandrs Zāmelis darbojās šajā žurnālā kā līdzredaktors. Žurnāls pārtrauca savu darbību 1953. gadā.

Iespieddarbus ikviens interesents var pasūtīt Kopkatalogā.

Dalīties