2023. gada 4. aprīlī plkst. 16.00 Latvijas Universitātes Bibliotēka Raiņa bulvārī (Raiņa bulvāris 19) aicina uz Dr.habil.iur Ulda Krastiņa jubilejai veltītas izstādes “Vitam Impendere Vero: dzīvi veltīt taisnībai” atklāšanu.

Ar izstādi LU Bibliotēka sveic jubilejā Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes emiritēto profesoru, habilitēto tiesību zinātņu doktoru Uldi Krastiņu.

Profesora Ulda Krastiņa ilggadējais ieguldījums tiesiskuma veicināšanā, krimināltiesību zinātnes pilnveidošanā, akadēmiskā un pedagoģiskā darbība spilgti atspoguļojas viņa sarakstīto un publicēto darbu kopskaitā. No 1969. gada līdz mūsdienām ir publicēti vairāk nekā 400 dažāda apjoma darbi, tai skaitā vairākas monogrāfijas, mācību grāmatas, Krimināllikuma komentāri, publikācijas periodiskajos izdevumos un referāti dažādām konferencēm.

Latīņu teiciens Vitam impendere vero vēsta par dzīvi, kas veltīta taisnībai. Tas atspoguļojas profesora Ulda Krastiņa pedagoģiskajā, zinātniskajā un profesionālajā darbā, kas aptuveni 66 gadu garumā ir veltīts tiesību zinātnes attīstībai un tiesiskuma veicināšanai Latvijā.

Daudzu gadu laikā paveiktais, pateiktais un uzrakstītais ir ļāvis iegūt atpazīstamību un iemantot cieņu plašajā juristu un tiesībzinātnieku saimē. Tūkstošiem topošo juristu zināšanas ir smēlušies no profesora Ulda Krastiņa, klausoties viņa lekcijas un lasot publikācijas.

Izstādē būs iespējams iepazīt profesora Ulda Krastiņa dzīvesgājumu un apskatīt profesora nozīmīgākās monogrāfijas un citus izdevumus, kas veltīti dažādiem krimināltiesību jautājumiem. Lai uzskatāmāk atklātu prof. Ulda Krastiņa nozīmīgo ieguldījumu tiesību zinātnes attīstībā, ir apkopota statistika par izdevumu skaitu un iecienītākajiem zinātniskās darbības virzieniem.

Laipni gaidīti!

Dalīties