Latvijas Universitātes (LU) Bibliotēka līdz 2022. gada 26. aprīlim LU telpās un attālināti nodrošina izmēģinājuma piekļuvi e-resursam JoVE (Journal of Visualized Experiments) eksaktajās zinātnēs.

JoVE (Journal of Visualized Experiments) ir pasaulē vadošais zinātnes video producents un nodrošinātājs, kura misija ir uzlabot zinātnisko pētniecību un izglītību. Zinātnieki, pedagogi un studenti visā pasaulē izmanto JoVE saviem pētījumiem, mācīšanai un mācībām.

JoVE – zinātnisku videožurnālu kopums, kas veltīts zinātnes attīstībai, palielinot reproducējamību un efektīvu zināšanu nodošanu. Raksti apvieno augstas kvalitātes video demonstrējumus par eksperimentiem ar detalizētiem teksta protokoliem. Viss saturs tiek recenzēts un indeksēts Medline, PubMed, Web of Science un citās datu bāzēs.

JoVE aptver pētniecības metodes un eksperimentālās metodes gan fiziskajās, gan dzīvības zinātnēs. Iekļauta informācija  tādās nozarēs kā: bioloģija, attīstības bioloģija, neirozinātne, imunoloģija un infekcijas, medicīna, bioinženierzinātnes, inženierija, ķīmija, uzvedība, vide, bioķīmija, vēža pētniecība un ģenētika.

Izmēģinājuma piekļuve JoVE nodrošināta līdz 2022. gada 26. aprīlim.

Iesakām izmantot meklētājprogrammu Primo, kas nodrošina vienlaicīgu meklēšanu visos LU Bibliotēkas informācijas resursos, ieskaitot izmēģinājuma piekļuves e-resursus.

Aicinām Jūs izmēģināt resursu un izteikt viedokli par to šeit vai sūtot uz e-pastu info-bibl@lu.lv! Atsauksmes būs noderīgas, lai novērtētu šī resursa nepieciešamību jūsu studijām un pētījumiem.

Dalīties