Latvijas Universitātes (LU) Bibliotēka pēc LU akadēmiskā personāla pieprasījuma līdz 2022. gada 21. aprīlim LU telpās un attālināti nodrošina izmēģinājuma piekļuvi datubāzēm Political Science Complete, World Politics Review un Military and Government Collection EBSCO platformā.

Kompānija EBSCO uz izmēģinājuma laiku piedāvā piekļuvi politoloģijas datubāzēm Political Science Complete, World Politics Review un Military and Government Collection. Datubāzes ietver recenzētus pilntekstu žurnālus un laikrakstus.

Political Science Complete ir politoloģijas nozares pētniecības pilntekstu datubāze, kas satur 1838 žurnālus par dažādām tēmām, piemēram, konstitucionālais likums, demokrātija, ideoloģijas, starptautiskās attiecības, nevalstiskās organizācijas, politiskā ekonomika, publiskā pārvalde u.c.

World Politics Review ir tiešsaistes publikāciju datubāze, kas ietver gandrīz 9000 rakstu ārpolitikas profesionāļiem militārajā, akadēmiskajā, izlūkošanas, diplomātijas jomā, kā arī pasaules politikas aspektu, starptautisko attiecību, ģeostratēģijas interesentiem.

Military and Government Collection ir 280 pilntekstu žurnālu un laikrakstu datubāze, kas ietver materiālus par militāriem un pārvaldības procesiem.  

Izmēģinājuma piekļuve Political Science Complete, World Politics Review un Military and Government Collection datubāzēm ir nodrošināta EBSCO platformā līdz 2022. gada 21. aprīlim.

Plašāka informācija par izmēģinājuma piekļuves datubāzēm pieejama šeit:

Political Science Complete (anotācija angļu valodā); World Politics Review (anotācija angļu valodā); Military and Government Collection (anotācija angļu valodā un iekļauto nosaukumu saraksts).

Iesakām  izmantot meklētājprogrammu Primo, kas nodrošina vienlaicīgu meklēšanu visos LU Bibliotēkas informācijas resursos, ieskaitot izmēģinājuma piekļuves e-resursus.

LU Bibliotēka  aicina izteikt savu viedokli par EBSCO izmēģinājuma datubāzēm, sūtot atsauksmes uz e-pasta adresi info-bibl@lu.lv vai rakstot šeit.

Jūsu atsauksmes palīdzēs novērtēt e-resursu nepieciešamību LU studiju un pētniecības atbalstam.  

Dalīties