Latvijas Universitātes (LU) Bibliotēka līdz 2021. gada 30. maijam LU telpās un attālināti nodrošina izmēģinājuma piekļuvi Hārvardas Universitātes izdevniecības digitālajai Loeb Classical Library kolekcijai.

Hārvardas Universitātes izdevniecības (Harvard University Press - HUP) digitālā kolekcija Loeb Classical Library uz izmēģinājuma laiku sniedz piekļuvi klasiskās filoloģijas – grieķu un latīņu valodā tapušiem – literatūras darbiem.

Loeb Classical Library aizsākumi meklējami 1911. gadā, kad Džeims Loibs (James Loeb) uzsāka šīs kolekcijas veidošanu ar mērķi piedāvāt plašākai sabiedrībai grieķu un latīņu valodā rakstītos literatūras darbus un to tulkojumus angļu valodā. Plašāka informācija par kolekcijas veidošanās vēsturi pieejama ŠEIT. Kolekcijā iekļauto literāro darbu pilns saraksts pieejams ŠEIT. Kolekcijā pieejami dažādu žanru darbi, kas kopumā aptver četrpadsmit gadsimtus. Digitāli pieejamā kolekcija turpina savu vēsturisko uzdevumu – padara ikvienam pieejamus grieķu un latīņu valodā tapušos literāros darbus un to literāros tulkojumus, kas 21. gadsimtā pēc HUP pētījumiem kļūst arvien populārāki lasītāju vidū. Datubāzē ietverts nozīmīgs klasiskās filoloģijas materiālu kopums, kas ir nozīmīgs pētījuma avots valodniecības un literatūrzinātnes nozarē.

Izmēģinājuma piekļuve Loeb Classical Library  nodrošināta līdz 2021. gada 30. maijam.

Interesentu ērtībām HUP piedāvā Biežāk uzdoto jautājumu (FAQ) sadaļu par šo kolekciju.

Iesakām  izmantot meklētājprogrammu Primo, kas nodrošina vienlaicīgu meklēšanu visos LU Bibliotēkas informācijas resursos, ieskaitot izmēģinājuma piekļuves e-resursus.

LU Bibliotēka  aicina izteikt savu viedokli par Loeb Classical Library, sūtot atsauksmes uz e-pasta adresi info-bibl@lu.lv vai rakstot šeit.

Jūsu atsauksmes palīdzēs novērtēt e-resursu nepieciešamību LU studiju un pētniecības atbalstam.  

Dalīties