Latvijas Universitātes (LU) Bibliotēka līdz 2021. gada 2. aprīlim nodrošina izmēģinājuma piekļuvi izdevniecības SAGE datubāzu video kolekcijām LU telpās un attālināti.

SAGE Video straumēšanas kolekcijas ir izstrādātas sadarbībā ar teorētiķiem un praktiķiem, veidojot izmeklētu uz mācībām un pētniecību vērstu video materiālu sociālajās zinātnēs. Ietverot vairāk nekā 60 % ekskluzīvu SAGE veidotu materiālu, kolekcija sniedz būtisku ekspertīzes, nozaru zināšanu un nozares vadošo ekspertu atzinumu krājumu, kas ir SAGE kvalitātes zīme un nav iegūstams citur. SAGE Video ir veidots, lai atbalstītu zinātnisko materiālu izmantošanu mācībās, katra video kolekcija ietver dažādus video, sniedzot atbalstu visu studiju līmeņu pārstāvjiem. Visus video iespējams citēt un meklēt informāciju to transkripcijās, iespējams veidot sev piemērotu video klipu kopsavilkumus. Kolekcijās ietverti dokumentālie video, filmu video, case studies, pamācības, metožu praktisko lietotņu demonstrēšana, instrukciju kursu lekciju ieraksti, dažādu viedokļu atspoguļojumi konkrētās tēmās, intervijas ar vadošajiem jomas ekspertiem par būtiskām tēmām, teoriju un tehniku praktiskie demonstrējumi, galveno terminu un koncepciju īsu definīciju video, konferenču prezentāciju ieraksti. Izmēģinājuma piekļuvē pieejamas šādas SAGE Video kolekcijas:

SAGE Video Counseling and Psychotherapy
SAGE Video Education
SAGE Video Psychology

SAGE Research Methods Video  ietver kopumā gandrīz 130 stundu video, tostarp ceļvežus, case study video, ekspertu interviju ierakstus, citus video materiālus par dažādām pētniecības metodēm. Video materiāls sniedz skaidru vīziju par metožu izmantošanu ikdienas praksē, video ir lasāmvielas alternatīva, jo, piemēram, par fokusa grupu veidošanu un organizēšanu var izlasīt ne tikai grāmatā, bet arī uzskatāmi pētīt video. Video skatīšanās var tikt izmantots kā viens no mācīšanās veidiem – ar video iespējams stimulēt klātienes grupu diskusijas, kā arī ar to palīdzību  lekciju laikā skaidrot tēmu. SAGE Research Methods Video, piedāvājot vairākus simtus video nosaukumu, sniedz iespēju vērot pētniecību kustībā, tādējādi palīdzot krāt pieredzi un gūt praktisku ieskatu, mācoties pētīt katram sev pierastā tempā. Tā vietā, lai lasītu par fokusa grupu veidošanu, video sniedz iespēju vērot, kā grupas vadītājs veido komunikācijas progresu ar dalībniekiem. Savukārt tiem, kuriem sagādā grūtības mācīties no lektora stāstītā, video sniedz iespēju veidot nepieciešamās pauzes un mācīties, atkārtojot vairākas reizes. Kolekcijā atrodami video jebkuram līmenim, sākot no pamata akadēmiskajām zināšanām līdz liela apjoma datu pētniecībai, tāpat  platformā esošie rīki – video klipu pielāgošanas rīks un embed kodi – ļauj video pielāgot mācību procesam un iekļaut tajā.
SAGE Research Methods Video

Practical Research & Academic Skills kolekcijā ietvertie materiāli sniedz atbalstu pētniekiem pētniecības prasmju ziņā, kas nepieciešamas, lai maksimāli veiksmīgi veidotu un noslēgtu pētījumu. Šajos video ietvertas tādas tēmas kā pētījuma pieteikuma rakstīšana, pētījuma plānošana un pētniecības projekta veidošana, kā arī atbilstoši drošības un ētiskie jautājumi. Pieejami video par projektu pārvaldību, publikāciju veidošanu, darba prezentēšanu, sadarbības tīklu veidošanu. Practical Research & Academic Skills kolekcija sniedz pētniekiem pārliecību sekmīgi veikt pētniecības darbu, uzņemties atbildību par savu profesionālo attīstību, identificēt tās jomas, kurās nepieciešams papildu ieguldījums, lai veicinātu progresu.  
SAGE Research Methods Video: Practical Research And Academic Skills

Izmēģinājuma piekļuve SAGE video kolekcijām nodrošināta līdz 2021. gada 2. aprīlim.

Interesentiem ērtākai resursa lietošanai piedāvāti dažādi informatīvi materiāli – lietošanas ceļvedis, video ceļvedis, kā arī video kolekcijās pieejamo materiālu saraksti:

Title List: Education;

Title List: Psychology ;

Title List: Counselling & Psychotherapy;

SRM Video Collection Title list.

Iesakām izmantot meklētājprogrammu Primo, kas nodrošina vienlaicīgu meklēšanu visos LU Bibliotēkas informācijas resursos, ieskaitot izmēģinājuma piekļuves e-resursus.

LU Bibliotēka  aicina izteikt savu viedokli par SAGE video resursiem, sūtot atsauksmes uz e-pasta adresi info-bibl@lu.lv vai rakstot šeit.

Jūsu atsauksmes palīdzēs novērtēt e-resursu nepieciešamību LU studiju un pētniecības atbalstam.  

Dalīties