Latvijas Universitātes (LU) Bibliotēka no 2019. gada 1. maija aicina izmantot jauno kompānijas Bureau Van Dijk: a Moody’s Analytics ekonomikas statistikas datubāzi Orbis, kas pieejama LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātē (BVEF) Aspazijas bulvārī 5.

Orbis datubāze lietotājiem piedāvā informāciju par aptuveni 300 miljoniem pasaules kompāniju, publisku un privātu kompāniju, tostarp banku un apdrošināšanas kompāniju darbības datus, finanšu metriku, saistīto informāciju un pētījumus, oriģināldokumentu avotus, risku reitingus, publisko darījumu datus, patentus un intelektuālo īpašumu informāciju u.c. Orbis datubāze sniedz iespēju atrast, analizēt un salīdzināt pasaules kompāniju datus dažādos diskursos.

Piekļuve Orbis nodrošināta no 2019. gada 1. maija tikai LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes studentiem (maģistriem un doktorantiem) un mācībspēkiem LU (Lanet) datortīklā un ārpus tā.

! Lietotāju ērtībām aicinām uz datubāzes Orbis lietošanas apmācībām tiešsaistes seminārā (vebinārā) šī gada 10. maijā plkst. 14.00-15.00 WebEx sesijā. Aicinām pievienoties apmācībām, aktivizējot norādīto saiti un sekojot instrukcijām. Lai pieslēgtos, norādītajā saitē nepieciešams nomainīt uz Helsinku laiku (augšējā labējā malā), spiest "More information" un ievadīt paroli (password): EbTmK873

Vebināra darba valoda: angļu.

LU Bibliotēka  aicina izteikt savu viedokli par Orbis, sūtot atsauksmes uz e-pasta adresi info-bibl@lu.lv.

Jūsu atsauksmes palīdzēs novērtēt e-resursa atbilstību LU studiju un pētniecības atbalstam.  

Dalīties