Latvijas Universitātes (LU) Bibliotēka sadarbībā ar Kultūras informācijas sistēmu centru (KISC) līdz 2019. gada 30. jūnijam nodrošina izmēģinājuma piekļuvi kompānijas EBSCO daudznozaru datubāzei Academic Search Ultimate.

EBSCO Academic Search Ultimate  daudznozaru datubāze kopumā ietver 10 021 pilntekstu žurnālu un periodisko izdevumu, no tiem -  9017 recenzētu žurnālu pilntekstus, un 6 505 no tiem – bez embargo perioda, kas ļauj piekļūt žurnālu jaunākajiem numuriem. 5 260 datubāzē iekļautie žurnāli ir indeksēti citējamības datubāzēs Scopus un  Web of Science. Datubāze ietver arī grāmatas, dažādus pārskatus un vairāk nekā 74 000 video, kas ir labs palīgs studijās un pētniecībā gandrīz visās nozarēs: astronomija, antropoloģija, biomedicīna, inženierzinātne, bioloģija, ķīmija, zemes un vides zinātne, veselības nozare, tiesību zinātne, literatūrzinātne, matemātika, fizika, farmakoloģija, psiholoģija, filozofija un reliģija, mūzika u.c.

Izmēģinājuma piekļuve EBSCO Academic Search Ultimate nodrošināta līdz 2019. gada 30. jūnijam.

Ērtākai resursa lietošanai piedāvāts datubāzē iekļauto žurnālu un citu izdevumu sarakstus.

Iesakām  izmantot meklētājprogrammu Primo, kas nodrošina vienlaicīgu meklēšanu visos LU Bibliotēkas informācijas resursos, ieskaitot izmēģinājuma piekļuves datubāzēs.

LU Bibliotēka  aicina izteikt savu viedokli par  EBSCO Academic Search Ultimate šeit vai sūtot atsauksmes uz e-pasta adresi info-bibl@lu.lv.

Jūsu atsauksmes palīdzēs novērtēt e-resursu nepieciešamību LU studiju un pētniecības atbalstam.  

Dalīties