Aicinām pieteikties uz nodarbībām par citējamības datubāzēm Scopus un Web of Science! Nodarbības paredzētas doktorantūras studentiem, pētniekiem, mācībspēkiem un citiem interesentiem.

Latvijas Universitātes (LU) Bibliotēka aprīlī un maijā piedāvā nodarbības par citējamības datubāzu Scopus un Web of Science pielietošanu studiju un pētniecības darbā. Abas datubāzes un to rīki ir pieejami LU personālam. Tās nodrošina vienotu piekļuvi informācijai par publikācijām nozīmīgākajos zinātniskajos žurnālos, to citēšanu un dažādiem mērījumiem, kas ļauj izvērtēt publikāciju autoru zinātniskos sasniegumus. Nodarbības paredzētas doktorantūras studentiem, pētniekiem un mācībspēkiem, kā arī ikvienam interesentam. Bibliotēkā Kalpaka bulvārī (Kalpaka bulv. 4, 1. st., 108.telpā) plānotas divu veidu nodarbības:
  • “Kā izmantot datubāzes Scopus un Web of Science studiju un pētniecības darbā?”. Nodarbībā dalībnieki iegūs izpratni par Web of Science un Scopus nozīmi un pielietojumu zinātniskā darbā, apgūs zināšanas par to saturu, funkcionalitāti, datu meklēšanas un analīzes iespējām, zinātnisko rezultātu mērījumu parametriem, autoru, institūciju pārskatu atlasi.  Aicinām pieteikties, aizpildot reģistrācijas formu. Paldies! Uz šo nodarbību pieteikšanās ir noslēgusies!

  • “Datubāzu Scopus un Web of Science platformu piedāvātie rīki darbam ar informāciju: Essential Science Indicators, JCR, SciVal un citi”. Nodarbības laikā dalībnieki apgūs zināšanas par Web of Science un Scopus rīkiem, to funkcionalitāti, datu meklēšanas un analīzes iespējām, zinātnisko rezultātu mērījumu parametriem.  Aicinām pieteikties, aizpildot <link https: docs.google.com a lu.lv forms d e>reģistrācijas formu.

Vēršam uzmanību, ka nodarbības notiks tajās dienās, uz kurām būs pieteikušies vairāk nekā četri dalībnieki. Visiem, kas būs pieteikušies, uz norādīto e-pastu tiks nosūtīta informācija par konkrētiem nodarbību datumiem. Kontaktinformācija: Gita Rozenberga (e-pasts: gita.rozenberga@lu.lv)

Dalīties