Latvijas Universitātē (LU), Bibliotēkā Kalpaka bulvārī 16. septembrī no plkst. 14.00 norisināsies praktisks seminārs par datubāzes ProQuest Dissertations & Theses izmantošanu. Papildus ProQuest kompānijas pārstāvis Juri Valla sniegs prezentāciju par jaunākajām e-resursu kolekcijām un citiem produktiem.

LU Bibliotēka rīko un aicina apmeklēt praktisku semināru par datubāzes ProQuest Dissertations & Theses izmantošanu. ProQuest Dissertations & Theses datubāze ir plašākā disertāciju un maģistru darbu datubāze pasaulē, un satur vairāk kā 2,7 miljonus darbus humanitārajās, sociālajās un eksaktajās zinātnēs. Datubāzē pieejami vairāk kā 1,2 miljoniem pieejami pilnie teksti PDF formātā. Nodarbības laikā tiks demonstrēta vienkāršās, paplašinātās un pārlūkmeklēšanas iespējas. Tiks parādīts, kā strādāt ar iegūto rezultātu sarakstu. Nodarbība notiks, praktiski trenējoties interneta vidē. Interesentus aicinām ņemt līdzi savu portatīvo datoru. Pasākumā prezentāciju sniegs Juri Valla, kompānijas ProQuest pārstāvis Baltijā. Kompānijas ProQuest mērķis ir dot atbalstu pētniekiem visā pasaulē, strādājot pie savu produktu satura, tehnoloģijām un piesaistot ekspertus. Juri Valla demonstrēs jaunākās e-resursu kolekcijas, e-grāmatu platformu ProQuest Ebook Central, kā arī pastāstīs par citiem produktiem un publicēšanās iespējām. Programmā:
  • 14:00 - 14:40: seminārs "ProQuest Disssertations & Theses" (Gita Rozenberga, LU Bibliotēka)
  • 14:40 - 15:20: prezentācija "ProQuest e-resursu kolekcijas un jaunākie tehnoloģiju rīki" (Juri Valla, ProQuest)
Pieteikties nodarbībai un prezentācijai šeit. Seminārs un prezentācija notiks Bibliotēkā Kalpaka bulvārī, Kalpaka bulvārī 4, 108. telpā (skatīt kartē). Darba valoda - latviešu un angļu.

Dalīties