Latvijas Universitātes (LU) Bibliotēka aicina LU akadēmisko, zinātnisko un administratīvo personālu piedalīties kompānijas Elsevier organizētajos tiešsaistes semināros. Programmā: Scopus un ScienceDirect.

Kompānijas Elsevier pārstāvji piedāvā tiešsaistes seminārus*, kuros tiks apskatīta un praktiski demonstrēta datubāze Scopus, kas LU akadēmiskajam, zinātniskajam un administratīvajam personālam nodrošina vienotu piekļuvi informācijai par publikācijām nozīmīgākajos zinātniskajos žurnālos un to citēšanu, kas ļauj izvērtēt publikāciju autoru zinātniskos sasniegumus. Tāpat tiks demonstrēta datubāze ScienceDirect, kuras saturs ir vērtīgs informācijas avots studijām un pētniecībai dažādās nozarēs. Tiešsaistes seminārus vadīs Elsevier pārstāve Lucie Boudova, darba valoda - angļu, sesiju ilgums - 45-60 minūtes. Aicinām apgūt  sekojošus tematus: 11. novembrī plkst. 15.00  “Scopus – zināšanu vērtība” (Scopus – wealth of knowledge)
  • Kas ir Scopus ?
  • Ieskats Scopus saturā un meklēšanas iespējās
  • Bibliometrijas rādītāji
  • Institūciju un autoru profili
  • Dažādi piemēri
Lai pieteiktos šai sesijai, lūdzam izmantot pogu zemāk:   28. novembrī plkst. 15.00  “ScienceDirect – zināšanu avots” (ScienceDirect – source of knowledge)
  • Kas ir Science Direct?
  • Science Direct saturs
  • Meklēšanas funkcijas
  • Dažādi piemēri
Lai pieteiktos šai sesijai, lūdzam izmantot pogu zemāk:   Vairāk informācijas, zvanot pa tel. 67551286 vai rakstot gita.rozenberga@lu.lv! *Tiešsaistes seminārs jeb vebinārs ir mācību un diskusiju forma interneta vidē. Lai tajā piedalītos, Jums nepieciešama unikālā saite, kas Jums tiks nosūtīta uz e-pastu, veicot reģistrāciju vebināram. Lai dzirdētu seminārā runāto, nepieciešami datora skaļruņi vai austiņas. Seminārā iespējams iesaistīties, izmantojot datoram pieslēgtu mikrofonu vai rakstot tekstu diskusiju laukā. Pēc semināra Jums tiks nosūtīts uz e-pastu arī sesijas videoieraksts. Scopus ir kompānijas Elsevier daudznozaru zinātnisko publikāciju bibliogrāfiskās un citēšanas informācijas datubāze, kas satur gandrīz 20 000 žurnālus no aptuveni 5000 izdevējiem un 4,6 miljonus konferenču materiālus. Scopus pieejami arī rakstu kopsavilkumi un iespēja lejupielādēt rakstu pilnos tekstus no izdevēju pilnu tekstu datubāzēm, piemēram, ScienceDirect, SAGE Journals Online un citām. Rakstu pilnos tekstus var lejupielādēt tikai no tiem žurnāliem, kas pieejami LU abonētajās datubāzēs vai pieejami atvērtajā piekļuvē ScienceDirect ir izdevniecības Elsevier datubāze dabas un tehniskajās zinātnēs, dzīvības zinātnēs un medicīnā, kā arī humanitārajās un sociālajās zinātnēs. Datubāze satur informāciju par vairākiem tūkstošiem Elsevier izdotajiem žurnāliem un grāmatām. LU pieejami ap 2650 žurnālu pilnie teksti, kā arī vairāk kā 350 e-grāmatas.

Dalīties