Atsaucoties Latvijas Universitātes (LU) mācībspēku ierosinājumiem, LU Bibliotēka iegādājusies jaunas e-grāmatas. Šobrīd grāmatas jau ir pieejamas e-grāmatu platformās Dawsonera un EBSCO eBook Collection, kā arī vienotajā informācijas meklētājā PRIMO.

ProQuest datubāzē ir atrodamas vadošo izdevniecību e-grāmatas, piemēram, Sage, Taylor and Francis, Wiley u.c. tādās zinātņu nozarēs kā ekonomika, izglītības zinātne, valodniecība, vides zinātne u.c.  E-grāmatu platforma nodrošina ātru un paplašinātu meklēšanu. Aicinām izmantot e-grāmatas, jo tām, salīdzinot ar drukātajām, ir vairākas priekšrocības: e-grāmatas pieejamas ātrāk, tās vienlaicīgi var izmantot vairāki lietotāji un, izmantojot atslēgvārdus, iespējama meklēšana tekstā u.c. Informācijas meklētājs PRIMO būtiski uzlabo meklēšanas ērtumu. 
ProQuest Ebook Central platformā LU akadēmiskajam un zinātniskajam personālam, studentiem pieejamo e-grāmatu klāsts tiek papildināts, atbilstoši studiju un pētniecības procesam. Iesakām arī e-grāmatu platoformu Dawsonera
E-grāmatas pieejamas šeit.

Dalīties