Latvijas Universitātē (LU), Bibliotēkā Kalpaka bulvārī, 10. novembrī norisināsies praktiski semināri par e-resursiem SAGE un EBSCO Discovery Service.

Latvijas Universitātes Bibliotēka laipni aicina visus interesentus apmeklēt datubāzu SAGE un EBSCO apmācību seminārus, kas tiek organizēti sadarbībā ar Kultūras informācijas sistēmu centru, SAGE Publications Ltd un EBSCO Information Services. Plānotas divas apmācību nodarbības:
DatumsLaiksVieta Tēma
10.novembris14.00-15.00Kalpaka bulv. 4, 108. telpaSAGE – e-resursi, saturs un funkcijas
10.novembris15.30-17.00Kalpaka bulv. 4, 108. telpaEBSCO Discovery Service – meklēšana vienlaicīgi vairākās datubāzēs
Semināru “SAGE  – e-resursi, saturs un funkcijas” vadīs SAGE Publications Ltd pārstāve Anna Grochowska, kura pastāstīs par SAGE piedāvātajiem e-resursiem, to saturu, meklēšanas un citām iespējām. Semināru “EBSCO Discovery Service – meklēšana vienlaicīgi vairākās datubāzēs vadīs EBSCO Information Services pārstāvji Teresa Gorecka un Leszek Czerwinski. Apmācību laikā tiks aplūkota EBSCO Discovery Service funkcionalitāte, iespējas vienlaicīgi meklēt gandrīz visās LU abonētajās datubāzēs, meklēšanas veidi un informācijas saglabāšana personīgajā profilā u.c. Semināru mērķauditorija ir studenti, mācībspēki un bibliotekāri. Nodarbības notiks, praktiski trenējoties interneta vidē. Interesentus aicinām ņemt līdzi savu portatīvo datoru. Darba valoda – angļu. Par semināru apmeklējumu katrs dalībnieks saņems apliecinājumu. Aicinām pieteikties nodarbībām līdz 9. novembrim. SAGE Journals Online ir izdevniecības SAGE pilnu tekstu žurnālu datubāze, kas piedāvā rakstus no vairāk kā 500 žurnāliem dažādās zinātņu nozarēs. SAGE piedāvā ātro un paplašināto rakstu meklēšanu, rakstu pārlūkošanu pa nozarēm un žurnālu pārlūkošanu pēc alfabēta vai nozarēm. EBSCO Discovery Service ir e-resursu pārvaldības rīks, kas nodrošina ātru un racionalizētu meklēšanu lielākajā daļā LU abonēto e-resursu, izmantojot vienu meklēšanas logu, kā arī piedāvā saites uz LU e-resursu repozitoriju, kopkatalogu u.c. informācijas avotiem.  

Dalīties