Latvijas Universitātes Bibliotēkas Dabaszinātņu bibliotēkā 10.novembrī notika pasākums, kas bija veltīts atomiem, enerģijai un Kirī fenomenam. Pasākuma ietvaros tika atklāta izstāde, kas Dabas mājā (Jelgavas ielā 1, Rīgā) apskatāma līdz 2018.gada 31.janvārim.

Pasākuma laikā bija iespēja iepazīties ar vairākām prezentācijām, kas raksturoja izstādē aplūkotos tematus: Mariju Kirī (Marie Skłodowska–Curie), Salaspils zinātnisko kodolreaktoru, Latvijas Universitātes (LU) zinātnieku devumu kodolreaktora iedarbināšanā un tālākā attīstībā.   Pasākumā piedalījās bijušais Salaspils zinātniskā kodolreaktora galvenais inženieris Valdis Gavars ar stāstījumu par kodolenerģijas attīstību Baltijā un Latvijā, kā arī ar to saistītās zinātnes attīstību. Savukārt par atomiem un enerģiju klātesošajiem stāstīja LU Ķīmiskās fizikas institūta vadošās pētnieces Gunta Ķizāne un Elīna Pajuste. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) laboratorijas vadošais analītiķis Andris Abramenkovs stāstīja par  radioaktīvo nuklīdu pielietojumu dzīvē. LU Zinātniski tehniskās informācijas inženiere Aija Tāle iepazīstināja ar fizikas doktori Irēnu Pļaviņu, kas līdzinājusies Marijai Kirī.
Leģendārās Marijas Kirī jubilejas gadā, arī LU diviem izciliem profesoriem – Jurim Tīlikam un Valdim Kaļķim – aprit apaļa dzīves jubileja. LU profesors, akadēmiķis Juris Tīliks (1937–2007) un LU profesors Valdis Kaļķis (1937–2014) ir devuši nozīmīgu ieguldījumu kodolfizikas zinātnē, cietvielu radiācijas fizikā un radiācijas ķīmijā, kā arī Salaspils kodolreaktora būvniecībā un attīstībā ar ko pasākuma viesus iepazīstināja asoc.prof. Ženija Roja. Pasākuma laikā tika atklāta izstāde, kas tapusi, pieminot izcilo poļu izcelsmes zinātnieci Mariju Kirī, kurai 2017. gada 7.novembrī apritētu 150 gadi. Izstādē varēsiet iepazīties gan ar izdevumiem no LU Bibliotēkas krājuma, gan eksponātiem no LU Ķīmiskās fizikas institūta. 
Izstādes “Atomi, enerģija un Kirī fenomens”, atklāšanas pasākumā ceļa vārdus teica LU Bibliotēkas direktore Mārīte Saviča, LU Ķīmiskās fizikas institūta vadošā pētniece Gunta Ķizāne un pētnieks Andris Leščinskis.  Laipni aicināti aplūkot izstādi "Atomi, enerģija un Kirī fenomens"!

Dalīties