Vai esi rūpīgs, uzmanīgs, centīgs? Ja atbilde ir “jā”, tad šī ir tava iespēja, jo tieši šobrīd aicinām pievienoties Latvijas Universitātes bibliotēkas kolektīvam divus darbiniekus. Potenciālie darbinieki var būt arī pēdējo kursu studenti, kuri vēlas studiju laikā iegūtās teorētiskās zināšanas pielietot praksē, kā arī ir gatavi savienot mācības ar darbu.

Aicinām pieteikties tos, kurus interesē digitalizācijas process, kā arī saista darbs ar informācijas resursu apstrādi. Būs iespēja strādāt ar modernākajām iekārtām Latvijā, veicot digitalizācijas procesu www.biblioteka.lu.lv/par-biblioteku/digitalizacija/, kā arī strādāt ar  informācijas resursu apstrādi. Plašāka informācija, kontaktējoties ar LU Bibliotēkas direktores p.i. Mārīti Saviču elektroniski: Marite.Savica@lu.lv I Digitalizācijas process Darba uzdevumi: 1. Nodrošināt  digitalizācijas procesa veikšanu:
  • skenēt informācijas resursus uz LU pieejamās tehnikas;
2.  Skenēto materiālu apstrāde:
  • uzlabot to kvalitāti, izmantojot Adobe Photoshop programmatūru.
3. Veikt digitalizāciju atbilstoši Bibliotēkas normatīvajiem dokumentiem. 4. Iesniegt priekšlikumus par informācijas resursu skenēšanu. 5. Nodrošināt digitalizācijas procesa publicitāti. II Darbs ar informācijas resursu apstrādi Darba uzdevumi: 1. Tradicionālo un elektronisko informācijas resursu komplektēšana un apstrāde:
  • sistematizēšana;
  • informācijas resursu bibliogrāfiskā apstrāde oriģinālvalodās valsts nozīmes bibliotēku elektroniskajā kopkatalogā atbilstoši elektroniskajā katalogā iekļaujamo materiālu bibliogrāfiskā apraksta prasībām.
2. Datubāzu (abonēto, izmēģinājuma, atvērtās piekļuves) un elektronisko informācijas resursu pārvaldība un piekļuves nodrošināšana. Bibliotēkas krājumu un pakalpojumu popularizēšana izstāžu, pasākumu, publikāciju u.c. veidos.

Dalīties