Latvijas Universitātes (LU) Bibliotēka aicina LU akadēmisko, zinātnisko un administratīvo personālu piedalīties kompānijas Elsevier organizētajos semināros. Programmā: Scopus un Mendeley, kā arī ieteikumi rakstu publicēšanai zinātniskajos žurnālos.

Kompānijas Elsevier pārstāvji piedāvā seminārus, kuros tiks apskatīta un praktiski demonstrēta datubāze Scopus, kas LU akadēmiskajam, zinātniskajam un administratīvajam personālam nodrošina vienotu piekļuvi informācijai par publikācijām nozīmīgākajos zinātniskajos žurnālos un to citēšanu, kas ļauj izvērtēt publikāciju autoru zinātniskos sasniegumus. Tāpat tiks demonstrēts darbs ar Mendeley - informācijas pārvaldīšanas un pētnieku sadarbības veicināšanas rīku. Programmā:
  • ieskats Scopus saturā,
  • meklēšana un citējamības datu analīze,
  • autoru profili - kā meklēt informāciju par autoriem un uzturēt autoru profilus,
  • žurnālu analīze,
  • ieteikumi rakstu publicēšanai zinātniskajos žurnālos,
  • Mendeley - rīks informācijas pārvaldīšanai un pētnieku sadarbībai.
Semināri notiks Bibliotēkā Kalpaka bulvārī, Kalpaka bulvārī 4, 108. telpā (skatīt kartē). Seminārus vadīs Elsevier pārstāvis Krzysztof Szymanski, darba valoda - angļu. Semināra dalībnieki noslēgumā saņems apliecinājumu (sertifikātu) par zināšanu apguvi. Semināru laiki:
  • 27. aprīlī plkst. 16.00 - 18.00,
  • 28. aprīlī plkst. 10.30 - 12.30.
Praktisku iemaņu apgūšanai lūgums ņemt līdzi savu portatīvo datoru. Vairāk informācijas, zvanot pa tel. 28623551 vai rakstot info-bibl@lu.lv! Scopus ir kompānijas Elsevier daudznozaru zinātnisko publikāciju bibliogrāfiskās un citēšanas informācijas datubāze, kas satur gandrīz 20 000 žurnālus no aptuveni 5000 izdevējiem un 4,6 miljonus konferenču materiālus. Scopus pieejami arī rakstu kopsavilkumi un iespēja lejupielādēt rakstu pilnos tekstus no izdevēju pilnu tekstu datubāzēm, piemēram, ScienceDirect, SAGE Journals Online un citām. Rakstu pilnos tekstus var lejupielādēt tikai no tiem žurnāliem, kas pieejami LU abonētajās datubāzēs vai pieejami brīvpieejā.

Dalīties