Latvijas Universitātes (LU) Bibliotēkā no 2018.gada e-grāmatas pieejamas arī ProQuest Ebook Academic Complete datubāzē.

Palielinot e-grāmatu pieejamību LU Bibliotēkā, ir abonēta ProQuest Ebook Academic Complete datubāze. Tajā ir pieejamas aptuveni 150 000 vadošo izdevniecību e-grāmatas tādās zinātņu nozarēs kā ekonomika, izglītības zinātne, valodniecība, vides zinātne u.c. E-grāmatas šobrīd atrodamas arī platformās Dawsonera un EBSCO eBook Collection, kā arī vienotajā informācijas meklētājā PRIMO.

Aicinām izmantot e-grāmatas, jo tām, salīdzinot ar drukātajām, ir vairākas priekšrocības – e-grāmatas pieejamas ātrāk, tās vienlaicīgi var izmantot vairāki lietotāji, iespējama meklēšana tekstā, izmantojot atslēgvārdus, iespēja integrēt attēlus, audio, video, pašu lietotāju aktīva iesaistīšanās, veidojot piezīmes, atstājot komentārus u. tml., kā arī iespēja mainīt burtu lielumu, stilu u. tml. atbilstoši lasītāja vēlmēm.

ProQuest Ebook Central datubāzē LU akadēmiskajam un zinātniskajam personālam, studentiem pieejamo e-grāmatu klāsts tiek papildināts, atbilstoši studiju un pētniecības procesam.

Aicinām izmantot e-grāmatu datubāzi!

Atsauksmes par e-resursu, lūdzu, sūtiet uz e-pasta adresi info-bibl@lu.lv, vai arī izsakiet savu viedokli šeit. Jūsu atsauksmes palīdzēs novērtēt e-resursu nepieciešamību studiju un pētnieciskajā darbā.

Dalīties