Latvijas Universitātes (LU) Bibliotēka sākot ar 5. februāri piedāvā izmēģinājuma piekļuvi Taylor & Francis Group nesen izveidotajai daudznozaru pilntekstu datubāzei Taylor & Francis ebooks.

Taylor & Francis Group ir viens no vadošajiem akadēmisko grāmatu un žurnālu izdevējiem pasaulē, aptverot visas zinātņu nozares. Šis izdevējs ir izveidojis divas apjomīgas datubāzes – pirmā no tām ir Taylor & Francis Online, kas sniedz piekļuvi visiem Taylor & Francis, Routledge un Psychology Press izdotajiem akadēmiskajiem žurnāliem. Šo datubāzi LU Bibliotēka jau abonē un tā ir brīvi pieejama jebkuram LU studentam. Otra datubāze, Taylor & Francis ebooks, kas tika izveidota tikai pagājušā gada septembrī, specializējas akadēmisko e-grāmatu nodrošināšanā. Lielāko daļu e-grāmatu, kas ir piedāvātas Taylor & Francis ebooks datubāzē, veido Routledge izdevumi, bet e-grāmatu klāsts papildināts arī ar David Fulton, CRC Press, Earthscan, Focal Press and Psychology Press u.c. izdevniecību e-grāmatām. Taylor & Francis ebooks ir vienota platforma vairāk nekā 90 000 autoritatīvām e-grāmatām, sniedzot piekļuvi miljoniem lappušu bagātīga satura teju jebkurā akadēmiskā disciplīnā – sākot no arheoloģijas, filozofijas un vēstures līdz pat biozinātnēm, fizikai un astronomijai. Šī platforma piedāvā arī intuitīvu meklēšanas sistēmu un rūpīgi izstrādātus meklēšanas rezultātu atlases rīkus, kas palīdzēs katram atrast tieši sev nepieciešamo grāmatu vai grāmatas nodaļu. Atgādinām izmantot meklētājprogrammu Primo, kas nodrošina vienlaicīgu meklēšanu visos LU Bibliotēkas informācijas resursos, ieskaitot izmēģinājuma piekļuves datubāzēs. Resurss pieejams LU (Lanet) datortīklā līdz 2018.gada 7. martam.

Aicinām izmantot šo iespēju un gaidīsim Jūsu viedokli!  Atsauksmes par izmēģinājuma pieejas e-resursu, lūdzu, sūtiet uz e-pasta adresi info-bibl@lu.lv, vai arī izsakiet savu viedokli šeit. Jūsu atsauksmes palīdzēs novērtēt e-resursa nepieciešamību studiju un pētnieciskajā darbā.

Dalīties