LU lietotājiem LNB tiešsaistes informācijas resursu iegādes un pieejamības pakalpojuma ietvaros sadarbībā ar kompāniju Clarivate nodrošināta izmēģinājuma piekļuve vairākiem audio-vizuāla satura e-resursiem līdz 30. oktobrim.

Piekļuve e-resursiem LU datortīklā šeit, skatot My Collections

Piekļuve e-resursiem ārpus LU datortīkla šeit, skatot My Collections

Academic Video Online ir daudznozaru video platforma plašam mācību programmu klāstam - no antropoloģijas, mākslas un literatūras līdz uzņēmējdarbībai, veselības zinātnēm un bioloģijai. Starp vairāk nekā 80 000 video atrodamas dokumentālās filmas, intervijas, spēlfilmas, izrādes, ziņu programmas, kinohronikas un demonstrācijas, tajā skaitā Academy®, Emmy® un Peabody® balvas ieguvušas filmas.

Platformā pieejami arī tādi papildu rīki kā video transkripcija, klipu veidošana (iespēja izgriezt klipu no video, saglabāt un dalīties ar to), pedagoģiskie rīki (diskusiju uzvednes, testa un brīvas formas jautājumi, aptaujas u.c.). Plašāk par rīkiem šeit.

Piekļuve LU datortīklā

Global Issues Library ir izglītības resurss, kurā apskatītas būtiskas tēmas un notikumi mūsdienu problēmu izpratnei. Kolekcijās aptverts laika posms no 18. gadsimta līdz mūsdienām un iekļautas tādas globālas tēmas kā robežas un migrācija, cilvēktiesību pārkāpumi, klimata krīze, terorisms, revolūcijas, finanšu satricinājumi u.c. Īpaši izpētīti ir tādi notikumi kā ASV un Meksikas robeža, Ruandas genocīds, Arābu pavasaris, klimata migranti Āzijas un Klusā okeāna reģionā, Covid-19 un pasaules ekonomika.

Piekļuve LU datortīklā

Twentieth Century Religious Thought Library ir nozīmīgs resurss tādās pētniecības un studiju jomās kā salīdzinošā reliģija, teoloģija, pasaules reliģija, tiesības un reliģija, politika un reliģija, kā arī sociālās teorijas, feminisma studiju, filozofijas un pasaules vēstures kursos.

Bibliotēkā iekļauti četri sējumi ar nozīmīgāko autoru darbiem:

Volume I: Christianity

Volume 2: Islam

Volume 3: Judaism

Volume 4: Eastern Religions

LU bibliotēka aicina izteikt savu viedokli par kompānijas Clarivate audio-vizuāla satura e-resursiem Academic Video Online, Global Issues Library un Twentieth Century Religious Thought Library, sūtot atsauksmes uz e-pasta adresi info-bibl@lu.lv vai agnese.arabere@lu.lv.

Jūsu atsauksmes palīdz mums izvērtēt e-resursu abonēšanu nākotnē!

Dalīties