Latvijas Universitātes Raksti ir viena no svarīgākajām un nozīmīgākajām digitālajām kolekcijām Latvijas Universitātē (LU). Pēc kolekcijā esošajiem izdevumiem var noteikt kāda ir bijusi universitāte, tās vēsture no pirmssākumiem līdz mūsdienām.

Kolekcijā ir atrodami LU veidoto zinātnisko rakstu krājumi dažādās zinātņu nozarēs, gandrīz 1000 sējumu apjomā, no kuriem lielākā daļa (650 sējumi) ir digitalizēti. Tas ir svarīgs akadēmisks izdevums, kas kalpo arī kā platforma Latvijas Universitātes pētniekiem un zinātniekiem.

Digitālā kolekcija “Latvijas Universitātes Raksti” sastāv no trīs apakškolekcijām (laika posmiem): "Latvijas Augstskolas Raksti" (1921-1923), kur atrodami paši pirmie universitātes raksti, kuru gan nav daudz, bet tā ir liela vērtība augstskolai. "Latvijas Universitātes Raksti" (1923-1943) ir viens no interesantākajiem laika posmiem, jo kolekcijā var atrast gan Arhitektūras fakultātes sērijas rakstus, gan Lauksaimniecības fakultātes sērijas rakstus. Jāpiebilst, ka mūsdienās šādas fakultātes Latvijas Universitātē vairs neeksistē. Un trešā sadaļa - "Latvijas Universitātes Raksti" (1949- ), kas pastāv kopš 1949. gada, ir lielākā sadaļa Latvijas Universitātes zinātniskajā darbībā. Joprojām tā tiek papildināta ar jauniem rakstiem. Kolekcija nodrošina iespēju universitātes pētniekiem un citiem zinātniekiem publicēt savus pētījumus un zinātniskos rakstus. Tas ir svarīgs zinātniskās informācijas avots Latvijas zinātnes un akadēmiskās sabiedrības jomā.

LU raksti ir svarīgs līdzeklis, kas palīdz izplatīt zinātniskos sasniegumus un veicina to atpazīstamību gan Latvijā, gan starptautiski. Šie raksti piedāvā iespēju zinātniekiem, pētniekiem un studentiem publicēt savus pētījumu rezultātus un veicina zinātnisko dialogu. Jāuzsver, ka visi LU raksti un publikācijas tiek ievietotas elektroniskā vietnē -  Latvijas Universitātes e-repozitorijā, kas pieejams tiešsaistē jebkurā vietā un laikā. 

Dalīties